Με μεγάλη τιμή, ανακοινώνουμε ότι ο ΣΕΠΠΒΑΤΥ επιλέχθηκε ως επίσημος συνεργάτης του ΟΗΕ στο πρόγραμμα Restoration Decade 2021-2030!

Η επιλογή αυτή αποτελεί σημαντική αναγνώριση των περιβαλλοντικών μας δράσεων και των δράσεων πρόληψης που ο ΣΕΠΠΒΑΤΥ υλοποιεί εδώ και δεκαετίες στο βουνό του Υμηττού. Το Σωματείο έχει συμβάλει σημαντικά στην προστασία της φυσικής κληρονομιάς του βουνού, στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων του και στην ενημέρωση των πολιτών για τη σημασία της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Restoration Decade 2021-2030, ο ΣΕΠΠΒΑΤΥ θα συμμετέχει σε μια σειρά δράσεων που στοχεύουν στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων (κυρίως του Υμηττού), στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών και στην προώθηση της βιωσιμότητας του βουνού.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος θα:

  • Συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές και τους φορείς της περιοχής για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας του Υμηττού.
  • Υλοποιήσει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη σημασία της περιβαλλοντικής συνείδησης.
  • Προωθήσει τη βιωσιμότητα του Υμηττού μέσω της ανάδειξης των οικολογικών του αξιών και της προώθησης της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η συμμετοχή του ΣΕΠΠΒΑΤΥ στο πρόγραμμα Restoration Decade 2021-2030 αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για να συνεχίσουμε το έργο για την προστασία του Υμηττού και να συμβάλει στην οικολογική αναγέννηση του βουνού.

 

Αναζήτηση

Κύλιση στην Αρχή