ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

 

 

***Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι η αντιπυρική περίοδος στη χώρα μας προσδιορίζεται από 1ης Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου εκάστου έτους. Την περίοδο αυτή ο πυροσβεστικός μηχανισμός της χώρας οργανώνεται έτσι ώστε να υπάρχει άμεσος έλεγχος των πυρκαγιών που ενδέχεται να εκδηλωθούν.***

 

We have 29 guests and no members online

Αναζήτηση

You are here: HomeΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ - ΣΚΟΠΟΣ

• ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ - ΣΚΟΠΟΣ

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ EΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Β/Α ΤΟΜΕΑ ΥΜΗΤΤΟΥ,

βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την δημιουργία του και να προσκαλέσει όλους εσάς, που πιστεύετε οτι ο ΥΜΗΤTΟΣ είναι ένας από τους τελευταίους πνεύμονες οξυγόνου της Αττικής, να λάβετε μέρος ΕΝΕΡΓΑ στην προστασία του. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα οτι θα συνεχίσουμε να αναπνέουμε απο τον καθαρό αέρα που μας παρέχει αυτή η ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ.

Το  σωματείο μας με τα αρχικά (Σ.Ε.Π.Π.ΒΑ.ΤΥ) ήτοι, Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειονατολικού Τομέα Υμηττού,  ιδρύθηκε με την υπ’ αριθμόν 3996/2008 απόφαση Πρωτοδικείου Αθηνών και τροποποιήθηκε το καταστατικό του, με την υπ’ αριθμόν 2304/2009 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ανήκει στις Εθελοντικές ομάδες της Πολιτικής Προστασίας και έχει λάβει αριθμό μητρώου Γ.Γ.Π.Π., 18/2009.

Έδρα  του Σωματείου ορίζεται η Παλλήνη  και χώρος δραστηριοτήτων του  Σωματείου ο Βορειοανατολικός Τομέας Υμηττού.


ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του Σωματείου είναι να διαφυλάξει τις φυσικές ομορφιές του Υμηττού, να μπορέσει να θέσει σε συνεχή επαγρύπνηση τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες των Δήμων που περιβάλλουν αυτό το πράσινο κομμάτι, να παρέχει κάθε δυνατή Πολιτικη Προστασια στην οποιαδήποτε δύσκολη και έκτακτη περίπτωση με ανθρώπους οσο το δυνατόν περισσότερο εκπαιδευμένους απο δημόσιους αλλα και ιδιωτικούς φορείς,όπως την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομία και Ιατρούς που μας έχουν μεταφέρει τις γνώσεις τους σε θέματα Πρώτων Βοηθειών.

H καθιέρωση  του θεσμού του εθελοντισμού για  την αντιμετώπιση καταστάσεων πολιτικής προστασίας και ανάγκης, σε περιπτώσεις θεομηνιών ή μεγάλων τεχνολογικών ατυχημάτων με την εθελούσια συμμετοχή των πολιτών, η τόνωση της οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών και η συνεχής εκπαίδευση των μελών του Σωματείου με εκπαιδευτικά σεμινάρια από τα αρμόδια όργανα.

πυρ2


 

 

 

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΕΠΠΒ/ΑΤΥ

Ο Υμηττός είναι ένα βουνό με μεγάλη ιστορία και πλούσια ομορφιά. Δυστυχώς, χρόνο με το χρόνο συρρικνώνεται ο φυσικός πλούτος που διαθέτει, από τις αυθαιρεσίες των ανθρώπων που κατοικούν στους πρόποδες του, είτε από παράνομες χωματερές, είτε από εμπρησμούς για λόγους καταπατήσεως.

Για τους ανωτέρους λόγους, ιδρύσαμε το Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Β/Α Τομέα Υμηττού όπου εκτείνεται από τα όρια Δήμου Χολαργού μέχρι τα όρια του Δήμου Κορωπίου.Ο σκοπός του σωματείου είναι να ιδρυθούν ομάδες εθελοντών, εκπαιδευμένες από τις δημόσιες αρχές ( Πυροσβεστική, Αστυνομία, Δημόσια Νοσοκομεία ), σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, για την πρόληψη φυσικών ή τεχνιτών καταστροφών στις περιοχές Αγ.Παρασκευής, Γλυκών Νερών, Παιανίας και εφόσον μας ζητηθεί από τις Αρμόδιες Δημόσιες Αρχές η συνδρομή στην καταστολή αυτών.

Θεωρώ οτι πλέον οι εθελοντικές ομάδες πρέπει να βοηθήσουν στην περιβαντολλογική συνείδηση των συμπολιτών μας και όχι στην άσκοπη απαγόρευση προς το βουνό. Πρέπει να ιδρυθούν Πάρκα Αναψυχής στο Β/Α Τομέα όπου δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν, για να γνωρίσει ο κόσμος και να αγαπήσει τη φύση και φυσικά για να μπορέσει αργότερα να την προφυλάξει.

Ο Υμηττός πιστεύω δεν πρέπει να παραμείνει απαγορευμένος στη συνείδηση μας και να τον βλέπουμε μόνο από καρτ-ποστάλ, αλλά πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μαζί ως ενεργοί πολίτες, να ξαναβρεί τη ζωντάνια του πηγαίνοντας εμείς προς το βουνό με σεβασμό και όχι το βουνό προς εμάς.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Σ.Ε.Π.Π.Β.Α.Τ.Υ.

ΤΣΙΓΚΡΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΟΥ

Tηλέφωνο επικοινωνίας: 6937130812

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Go to top