ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

 

 

***Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι η αντιπυρική περίοδος στη χώρα μας προσδιορίζεται από 1ης Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου εκάστου έτους. Την περίοδο αυτή ο πυροσβεστικός μηχανισμός της χώρας οργανώνεται έτσι ώστε να υπάρχει άμεσος έλεγχος των πυρκαγιών που ενδέχεται να εκδηλωθούν.***

 

We have 57 guests and no members online

Αναζήτηση

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΠΠΒΑΤΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 με πολύ μεγάλη επιτυχία η συγκέντρωση που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΣΕΠΠΒ/ΑΤΥ με θέμα "Πολιτική Προστασία και Εθελοντισμός στον Υμηττό". Μεγάλη προσέλευση του κόσμου καθώς πάνω από 100 άτομα παραβρέθηκαν στην συγκέντρωση κάτι το οποίο σχολιάστηκε θετικά από όλους τους παρευρισκόμενους.

Η συγκέντρωση είχε βασικό σκοπό την ενημέρωση των πολιτών και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των αιρετών της περιοχής μας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου του 2014, η οποία ξεκίνησε την 1η Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου.

Την εκδήλωση προλόγισαν ο Πρόεδρος του ΣΕΠΠΒΑΤΥ,

κύριος Βαγγέλης Τσιγκρέλης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στο Πυροφυλάκιο του Σωματείου, το οποίο βρίσκεται πίσω από την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Κυνηγού, εκδήλωσε την ευχαρίστησή του καθώς επετεύχθη να έρθουν σε Δημόσια συζήτηση μέσω ενός άκρως δημοκρατικού διαλόγου, υποψήφιοι όλων των Παρατάξεων του Δήμου Αγίας Παρασκευής και Παιανίας - Γλυκών Νερών. Αναφέρθηκε στην ίδρυση της ομάδας το 2008 και στον σκοπό της ο οποίος ήταν και είναι η ευαισθητοποίηση τόσο των θεσμικών φορέων όσο και των πολιτών, όχι προς ιδίον όφελος αλλά για την προσφορά τους προς το κοινωνικό σύνολο. Τόνισε ότι το μήνυμα που πρέπει να σταλεί είναι μήνυμα πρόληψης, καθώς οι εθελοντές δεν υποκαθιστούν τις κρατικές αρχές, αλλά οφείλουν να είναι δίπλα σε αυτές. "Μέσα από την προσπάθεια του Σωματείου επετεύχθη να έχουμε μηδέν συμβάντα στην περιοχή ενεργοποιώντας τις υπηρεσίες και ευαισθητοποιώντας τους πολίτες", ανέφερε, κλείνοντας με την φράση "Φτάσαμε στην Ιθάκη μας, δεν ακούμε τις σειρήνες".

Στην συνέχεια τα μέλη κ. Πανδής Γεώργιος και Χουλιαράς Παύλος έκαναν αναφορά στο έργο του Σωματείου, στον μεθοδικό συνδυασμό πολιτών και σωμάτων ασφαλείας και στην μεγάλης σημασίας ανάγκη που υπάρχει να καταλάβουν όλοι ότι η πρόληψη είναι το Α και το Ω και όχι η καταστολή. Επίσης τόνισαν ότι μόνο με εκπαιδεύσεις από τις αρμόδιες αρχές  θα ξεπεραστεί η ανεπάρκεια στις γνώσεις του αντικειμένου της Πολιτικής Προστασίας και ότι με την αρωγή και την συνδρομή όλων στο έργο αυτό θα καταφέρουμε να προστατεύσουμε τον Υμηττό για εμάς αλλά και τις επόμενες γενιές.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου τομέα Αθηνών κύριος Μανιάτης Κώστας ο οποίος στον λόγο του ευχαρίστησε το ΣΕΠΠΒΑΤΥ για το μεράκι και τη δουλειά που έχουν κάνει τα μέλη του. Τόνισε την αξία του Εθελοντισμού και το γεγονός ότι αποτελεί μια κακοποιημένη έννοια όταν χρησιμοποιείται με ιδιοτελή κίνητρα. Τόνισε επίσης ότι το κράτος δεν πρέπει να χρησιμοποιεί σαν άλλοθι και να βάζει μπροστά τους εθελοντές και τις κοινωνικές δομές που επικουρικά βοηθούν τους συμπολίτες μας. Πρόσθεσε τέλος ότι το περιβάλλον είναι μείζονος σημασίας και την ευθύνη της κατάσβεσης την έχει η Π.Υ και όχι οι εθελοντές, των οποίων σκοπός είναι η πρόληψη, η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο Υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, Περιφερειακός Διοικητής Αττικής, κύριος Αναγνωστάκης Δημοσθένης, ο οποίος στην ομιλία του χαιρέτισε την διάθεση των εθελοντών, οι οποίοι είναι ένα χρήσιμο εργαλείο όταν λειτουργούν με ένα πιστό πρόγραμμα και τηρούν το σχέδιο δράσης τους. Τόνισε την ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη προς τον συνάνθρωπό του και προς το περιβάλλον στο οποίο ζει. Ανέφερε ότι στην περιοχή διατίθεται ένα περιπολικό και δύο μοτοσυκλέτες της Π.Υ. και τόνισε ότι η στόχευση είναι στην πρόληψη και όχι στην κατάσβεση της φωτιάς. Ολοκλήρωσε την ομιλία του αναφέροντας τον πρόγραμμα 52 ωρών για την πιστοποίηση των εθελοντικών ομάδων το οποίο στοχεύει στην ασφάλεια των ιδίων των εθελοντών.

Επίσης στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Διοικητής του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού, κύριος Ιωάννης Καρακώστας, καθώς επίσης και ο νυν Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Τσουκαλάς Δημήτρης ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση.

Παρόντες στην εκδήλωση οι οποίοι απεύθυναν χαιρετισμό ήταν επίσης ο τέως και υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Γιαννακόπουλος, καθώς επίσης και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Ανδρέας Σταθόπουλος και Ανδρέας Γκιζιώτης από την Αγία Παρασκευή και οι κ. Καποδίστριας Αλέξανδρος, Μάδης Ισίδωρος, Μπουλμέτης Κωνσταντίνος, Φιλιούσης Κωνσταντίνος, υποψήφιοι Δήμαρχοι Παιανίας - Γλυκών Νερών. Επίσης ο κύριος Ζήσης Βασίλης, πρώην Διοικητής Π.Υ. Κορωπίου και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής.

Παρόν επίσης ήταν ο Διοικητής της Ασφάλειας Γλυκών Νερών κύριος Πανταζάκος Γρηγόρης, ο κύριος Χριστοφοράτος Δημήτρης εκπρόσωπος της Σ.Δ.Α.Μ. (Στρατιωτικής Διοίκησης Ανατολικής Μεσογείου), οι κ. Ρασντάν και Κιουβρέκης εκπρόσωποι του Αμερικάνικου Κολλεγίου Deree, καθώς επίσης και οι κ. Εξαρχόπουλος Σάκης, εκπρόσωπος της Εθελοντικής ομάδας Δασοπροστασίας του Δήμου Καισαριανής, ο κ. Στογιάννης Βαγγέλης εκπρόσωπος της Εθελοντικής ομάδας του Δήμου Παπάγου- Χολαργού (ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ.) και οι κυρίες Μπουλούμπαση Ντίνα και Αναγνωστέλλη Μαίρη, εκπρόσωποι και εθελόντριες του Φιλοζωικού Συλλόγου της περιοχής.

Δεκάδες υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων και των δύο Δήμων. ο τ. Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Αντώνης Σιδέρης και φυσικά συμπολίτες μας όλων των ηλικιών οι οποίοι ήρθαν, παραβρέθηκαν αλλά και συμμετείχαν ενεργά με ερωτήσεις τους στην Δημόσια αυτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Παρούσα και η κυρία Δάβαρη Ελένη, ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος της Αγίας Παρασκευής, τ. Αντιδήμαρχος πρασίνου και νυν μέλος του Σωματείου μας, η οποία εξήρε το έργο και την δουλειά που γίνεται από τους εθελοντές.

Όλοι οι καλεσμένοι δήλωσαν ότι ήταν μια εξαιρετική στιγμή μεθοδικού συντονισμού και συνεργασίας των φορέων, ευχαρίστησαν το ΣΕΠΠΒΑΤΥ για την πρόσκληση και το σχέδιο δράσης του και δεσμεύτηκαν ότι θα ακούσουν τις απόψεις, θα στηρίξουν και θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να μην χαθεί το βουνό.

Από την πλευρά μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους παρευρισκόμενους και ιδιαίτερα εκείνους που είναι αρωγοί στο έργο μας και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας στο βουνό του Υμηττού.

Σας περιμένουμε όλους στο Πυροφυλάκιο "Μοναστήριο" για να γνωριστούμε από κοντά και να φροντίσουμε για την διατήρηση του φυσικού κάλλους της περιοχής μας για εμάς και τις επόμενες γενιές.

 

 


 

 

 

Go to top