ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

 

 

***Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι η αντιπυρική περίοδος στη χώρα μας προσδιορίζεται από 1ης Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου εκάστου έτους. Την περίοδο αυτή ο πυροσβεστικός μηχανισμός της χώρας οργανώνεται έτσι ώστε να υπάρχει άμεσος έλεγχος των πυρκαγιών που ενδέχεται να εκδηλωθούν.***

 

We have 36 guests and no members online

Αναζήτηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Β/Α ΤΟΜΕΑ ΥΜΗΤΤΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ

«ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017»

  

           Την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε, στο Πυροφυλάκιο Κ.Σ. του Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ. «Μοναστήριον», ανοιχτή συνάντηση θεσμικών οργάνων Πολιτικής Προστασίας με θέμα «Πολιτική Προστασία και Εθελοντισμός» ενόψει της αντιπυρικής περιόδου του 2017, κάτω από έντονη βροχή.

               Στην συνάντηση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου και εκπροσώπων των θεσμικών οργάνων που απαρτίζουν την «Πολιτική Προστασία» της χώρας μας. Έγινε αναφορά στον ρόλο των εθελοντών, στα προβλήματα που υπάρχουν, καθώς επίσης και στη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Επίσης έγινε ταυτόχρονα απονομή τιμής ένεκεν σε εθελοντικές ομάδες που έχουν συνεργαστεί και έχουν προσφέρει την βοήθειά τους στην Πολιτική Προστασία του τόπου μας.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

 

 Την συνάντηση

                 προλόγισε ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ., Βαγγέλης Τσιγκρέλης, ο οποίος συντόνισε και την όλη συζήτηση. Επεσήμανε την σημαντικότητα που έχει η Πολιτική Προστασία στον τόπο μας και την αναγκαιότητα συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Ένεκα της συνεχόμενης βροχόπτωσης την ώρα εκείνη ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αποδεικνύοντας τον ρόλο τους ως υπεύθυνων φορέων Πολιτικής Προστασίας.

               Στη συνέχεια στο βήμα κλήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, κ. Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος εξήρε το έργο των εθελοντών και τους ευχαρίστησε θερμά. Αναφέρθηκε στα σχέδια της Γ.Γ.Π.Π. καθώς επίσης και στο γεγονός ότι παρά την δυνατή βροχή, όλοι ήταν παρόντες, καθώς όλοι πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση. Τόνισε ότι χρέος είναι από τα τέλη της εκάστοτε αντιπυρικής περιόδου να ετοιμάζεται η επόμενη, όπως επίσης και από τα τέλη του εκάστοτε χειμώνα να προετοιμάζεται η αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας του επόμενου έτους.

               Κατόπιν ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ. σήκωσε στο βήμα την κα.  Ψύλλα Στέλλα, σύμβουλο πολιτικής προστασίας του Δήμου Αγ. Παρασκευής, η οποία ευχαρίστησε το Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ για την συνεχή παρουσία και επιμονή του στον χώρο της πολιτικής προστασίας.

               Στη συνέχεια προσκλήθηκε στο βήμα ο Πύραρχος κ. Κώστας Ιωάννης, Δκτης 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, ο οποίος ανέλυσε τις αιτίες που προκαλούν στη χώρα μας τις πυρκαγιές, τονίζοντας τον ανθρώπινο παράγοντα της αμέλειας, ο οποίος αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό πρόκλησης πυρκαγιών.

               Κατόπιν κλήθηκε ο Αντιδήμαρχος Πολιτ. Προστ. Παιανίας - Γλυκών Νερών κ. Βαγιωνάκης Αρτέμης, ο οποίος συνεχάρη τις εθελοντικές ομάδες για το έργο τους και τόνισε την σπουδαιότητα της παρουσίας τους στον χώρο της πολιτικής προστασίας.

                  Ακολούθησε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Σταθόπουλος Ιωάννης, ο οποίος στον χαιρετισμό του εξήρε το έργο των εθελοντών και μίλησε για την μεγάλη γραφειοκρατία που έχει να αντιμετωπίσει καθημερινά στο έργο του στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας και ιδιαίτερα στην παροχή οχήματος δασοπυρόσβεσης.

           Στο βήμα τον ακολούθησε ο Πλοίαρχος ΠΝ Παναγιώτης Σουλιώτης, Διοικητής του Στρατηγείου Διοίκησης Ανατολικής Μεσογείου (ΣΔΑΜ), ο οποίος τόνισε την αγαστή συνεργασία με το Σωματείο μας στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας αναφορικά με την συνεχή φύλαξη και προστασία του Υμηττού.

             Κατόπιν τον λόγο πήρε ο κ. Κρητικός Ηλίας, εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος παρέδωσε εκ μέρους του, στο Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ. αναμνηστική πλακέτα για την συνολική συνεισφορά του στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

                  Κατόπιν παραδόθηκαν αναμνηστικοί έπαινοι στους εκπροσώπους της Δημοτικής Ομάδας Γλυκών Νερών, κα. Διονυσία Βρύνιου και στον επικεφαλής της ΔΑΠΑΧΟ κ. Μήνο Παγώνη, οι οποίοι μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εθελοντικές ομάδες και το δύσκολο έργο που τελούν κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

                   Τέλος, κλήθηκε ο Ταξίαρχος Π.Υ. (Ε.Α.) κ. Ντάλντος Γέωργιος, πρώην Υποδιοικητής Αθηνών, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο των ομάδων και των λοιπών φορέων, τονίζοντας της μεταξύ τους άψογη συνεργασία.  Παραβρέθησαν επίσης ο κ. Καραγιάννης Βασίλειος  από το ΑΤ Αγ. Παρασκευής, και εκπρόσωπος της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής.

                Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε κέρασμα για τους προσκεκλημένους και τον κόσμο που παραβρέθηκε. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους καλή αντιπυρική περίοδο, "δρόσερη"όσο μετά την Κυριακάτικη βροχή που είχαμε.

Ακολουθούν φωτογραφίες

 

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ.

 

 

 

 

Go to top