ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

 

 

***Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι η αντιπυρική περίοδος στη χώρα μας προσδιορίζεται από 1ης Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου εκάστου έτους. Την περίοδο αυτή ο πυροσβεστικός μηχανισμός της χώρας οργανώνεται έτσι ώστε να υπάρχει άμεσος έλεγχος των πυρκαγιών που ενδέχεται να εκδηλωθούν.***

 

We have 22 guests and no members online

Αναζήτηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λήξη και Απολογισμός Αντιπυρικής Περιόδου 2016

      Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 στο Πυροφυλάκιο Κ.Σ. «Μοναστήριον», εκδήλωση την οποία διοργάνωσε το Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ. για την Λήξη της Αντιπυρικής Περιόδου του 2016.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου και εκπροσώπων των θεσμικών οργάνων και Αρχών της Πολιτικής Προστασίας του τόπου μας. Έγινε απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου του 2016, αναφορά στην συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και τιμήθηκαν με τιμής ένεκεν οι αρχές, οι φορείς και εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ., Βαγγέλης Τσιγκρέλης.

 Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο οποίος παρέλαβε «τιμής ένεκεν» του Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ. προς την Γ.Γ.Π.Π., ο Δημήτρης Τσουκαλάς, Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος, ο Διοικητής της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. Αρχιπύραχος Στέφανος Κολοκούρης, ο Διοικητής του Σ.Δ.Α.Μ., Πλοίαρχος Παναγιώτης Σουλιώτης  ΠΝ, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) Παναγιώτης Αγγελόπουλος, και ο κ. Μητσιάδης Νίκος.

Ο  Βουλευτής ΑΝ.ΕΛ. Κατσίκης Κωστας της Περιφέρειας Αττικής, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, ο Δήμαρχος Παιανίας – Γλυκών Νερών, Σπύρος Σταμου, η  Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αγίας Παρασκευής, Στέλλα Ψύλλα, ο κ. Κωνσταντίνος Χουλιαράς Αντιδήμαρχος Παιανίας, ο κ. Σαμωνάς Γιάννης, Πρόεδρος Συμβ. Δημ. Ενότητας Γλυκών Νερών., ο κ. Χελιδονόπουλος Ιωάννης, Αντιδήμαρχος Παιανίας, ο κ. Σπύρος Καχριμάνης, Σύμβουλος Δημ. Ενότητας Γλυκών Νερών, ο κ. Θεόδωρος Γρίβας, Αντιδήμαρχος Κρωπίας, ο κ. Λεωνίδας Κουφός, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ζωγράφου και η κυρία Δάβαρη Ελένη πρώην Αντιδήμαρχος Αγίας Παρασκευής.

 Επίσης παραβρέθηκε εκπρόσωπος από τον 12Ο Π.Σ. ο Διοικητής κ. Ιωάννης Καρακώστας, από την Π.Υ. Κρωπίας, ο κ. Μπαταλης Δημήτρης, καθώς επίσης και ο κ. Κοντογεωργάκης Χρήστος εκπρόσωπος του Δασαρχείου Πεντέλης. Παρών ήταν επίσης ο αναπληρωτής Γραμματέας στην Γραμματεία Ασφαλείας και Προστασίας του Πολίτη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ευστάθιος Ανθόπουλος, ο κ. Αναμουρλίδης Γεώργιος από την ΕΛ.ΑΣ. και Πρόεδρος του ΟΔΜΑ Αθηνών, ο κ. Ντάλτος Γεώργιος, Υποδιοικητής Αθηνών ε.α., εκπρόσωποι της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας – Δασοπροστασίας Κρωπίας, και της Εθελοντικής Ομάδα Δασοπροστασίας Δήμου Παπάγου-Χολαργού (ΔΑΠΑΧΟ).

   Όλοι οι εκπρόσωποι εξήραν το έργο των εθελοντών και του Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ., το οποίο αποτελεί ένα ιδιαίτερο παράδειγμα εθελοντικής ομάδας πολιτικής προστασίας στην περιοχή του Υμηττού. Ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ.  απένειμε διπλώματα «Τιμής Ένεκεν» στους εκπροσώπους των θεσμικών οργάνων και στο τέλος σήκωσε στο βήμα την συνταξιούχο κα Μερόπη Ντάρδη για να λάβει «Τιμής ένεκεν» ως εκπρόσωπος μιας γενιάς που πάλεψε και παλεύει ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

 Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε κέρασμα προς τους παρευρισκόμενους.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ.

Ακολουθούν φωτογραφίες

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top