ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

 

 

***Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι η αντιπυρική περίοδος στη χώρα μας προσδιορίζεται από 1ης Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου εκάστου έτους. Την περίοδο αυτή ο πυροσβεστικός μηχανισμός της χώρας οργανώνεται έτσι ώστε να υπάρχει άμεσος έλεγχος των πυρκαγιών που ενδέχεται να εκδηλωθούν.***

 

We have 53 guests and no members online

Αναζήτηση

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Lets' Do It Greece 2016

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Απριλίου η μεγάλη Πανελλήνια εθελοντική δράση Let's do it Greece για το 2016 με πλήθος εθελοντών να δίνουν το παρόν και να ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ολόκληρη την χώρα.

Το σύνθημα της δράσης για τη φετινή διοργάνωση ήταν, «Πάμε να καθαρίσουμε εθελοντικά ολόκληρη την Ελλάδα μέσα σε μία μόνο μέρα!». Το Let’s do it Greece! είναι μια εθελοντική εκστρατεία που ξεκίνησε από νέα παιδιά της χώρας μας, με βασικό σκοπό να διαδώσει το μήνυμα του εθελοντισμού, πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, σε όλη τη χώρα!

Έτσι το πρωί της Κυριακής με την στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα, του Δήμου Αγίας Παρασκευής και του Δήμου Παιανίας - Γλυκών Νερών δεκάδες εθελοντές μαζεύτηκαν στο Κ.Σ. Πυροφυλάκιο του Σωματείου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Β/Α Τομέα Υμηττού δίπλα από την Ιερά Μονή του Άη Γιάννη του Κυνηγού, με σκοπό να καθαρίσουν το δάσος της περιοχής από άχρηστα αντικείμενα και ξερά κλαδιά ενόψει και της φετινής αντιπυρικής περιόδου. Παράλληλα έγινε συντήρηση του δικτύου Πυρασφάλειας του βουνού καθώς εθελοντές έβαψαν με μίνιο τους αγωγούς νερού. Παραβρέθηκαν επίσης μαθητές του 3ου Δημοτικού σχολείου Γλυκών Νερών, αλλά και μέλη και περιπατητές του Συνεταιρισμού "Πανδώρα" Αγίας Παρασκευής όπου είχαν διοργανώσει δράση περιπάτου στον Υμηττό.

Στην δράση έλαβαν ενεργά μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης βόρειου τομέα Γιώργος Καραμέρος, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Ιωάννης Σταθόπουλος και μαζί με τον Πρόεδρο του Σ.Ε.Π.Π.Β.Α.Τ.Υ. Τσιγκρέλη Ευάγγελο έδωσαν το έναυσμα της δράσης. Συμμετείχαν επίσης εθελοντές από το Στρατηγείο Διοίκησης Ανατολικής Μεσογείου καθώς επίσης την δράση κατέγραψε εκπρόσωπος από την Π.Ο.Α.Σ.Υ.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Let's do it Greece 2017 για του χρόνου και ταυτόχρονα σας περιμένουμε όλους όσους αγαπάτε το βουνό και θέλετε να βοηθήσετε στην προστασία του στο Πυροφυλάκιό μας παραπλεύρως της Ι.Μονής του Άη-Γιάννη του Κυνηγού, να μας γνωρίσετε από κοντά.

 

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση:

 

 

Go to top